TIOR

Cazinoul din Constanta – redeschis pentru trei zile

cazinoul din constanta redeschisVești bune astăzi la Fabricat în România! Cazinoul din Contanța va fi redeschis pentru public la finalul acestei săptâmâni. Timp de trei zile, cu ocazia unei expoziții de artă contemporană, curioșii pot vizita interiorul monumentului de la malul mării, iar intrarea este liberă.

Expoziția găzduită de Cazinoul din Constanța se numește ”Sincronic 2016 – Practici colaborative în arta contemporană”. Vernisajul va începe vineri, de la ora 18:00.

“Această a doua etapă a proiectului Sincronic pune în scenă, în perioada 21-23 octombrie, în incinta Cazinoului Constanţa, în formula unei instalaţii multimediale, rezultatele laboratorului de lucru în fabrică, la care publicul este provocat să participe. Artistul se pune în scenă, performându-şi propriul rol de artist-autor al lucrării din faţa publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul”, spun organizatorii evenimentului.

Expoziția poate fi vizitată, între orele 18.00-20.00, sâmbătă, între 11.00-20.00 şi duminică, între 11.00 şi 17.00.

Construcția unei clădiri cu funcții asemănătoare marilor cazinouri europene a început prin anul 1904. Inițial, planurile au fost întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care proiectează o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. Sub influența cosmopolitană a cazinourilor epocii în stil Art Nouveu, edificiul constănțean este terminat în 1910, când este și inaugurat, iar în 1912 se fac ultimele retușuri. Presa locală a criticat atât durata mare a lucrărilor, cât și aspectul rezultatului final, pe care ziarul Conservatorul îl descria ca o „matahală împopoțonată cu tot felul de zorzoane”.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI