TIOR

Castelele Romaniei - Castelul Corvinilor din inima Hunedoarei

Începem o nouă serie marca Fabricat în România, unde vom vorbi despre cele mai frumoase castele din România. Prima oprire este la Castelul Corvinilor. Cunoscut și sub numele de Castelul Hunedoarei sau al Huniazilor, este printre cele mai importante castele cu o arhitectură gotică din țara noastră.

Istoric

Castelul Corvinilor a fost construit în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, la baza unei stânci de lângă pârâul Zlaști. În timpul domniei lui Ioan de Hunedoara au fost făcute mai multe transformări, având ca scop pe deoparte de a fi punct strategic și pe de altă parte de a fi reședință feudală. Pe parcursul anilor, mai mulți stăpâni ai castelului au adus modificări privind înfățisarea, adăugând săli, camere de onoare sau turnuri. Biserica din curtea interioară a castelului a fost inițial o biserică ortodoxă, dar din motive politice a trecut la catolici, după ce Iancu de Hunedoara a petrecut o perioadă în Italia, în același timp modificând și tavanul bisericii.

Statistici

Castelul are în total 42 de încăperi, două poduri, două terase, situate pe o suprafață de 7000 metri pătrați. Ca să ajungi în castel, trebuie să mergi pe un pod de lemn care este susținut de 4 piloni de piatră, poziționați în albia pârâului Zlaști. Sala Cavalerilor este una dintre cele mai importante din castel. Aici era sala de mese pentru ocaziile festive, sala de judecată sau sala de întruniri pentru nobilime.

Legedă

Blazonul familiei Corvinilor este alcătuit dintr-un corb care ține în cioc un inel de aur. De ce acest simbol? Legendele spun cã Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg,  și al Elisabetei, o frumoasă femeie din Țara Hategului. Regele a fost impresionat de actul de vitejie al copilului Iancu, care a recuperat inelul prințesei din ciocul unui corb, iar în acest fel a decis ca simbolul familiei hunedorenilor să fie reprezentat de un corb cu un inel de aur în cioc. De altfel, numele familiei provine de la cuvântul ”corvus”, care în latină înseamnă ”corb” și reprezenta în evul mediu înțelepciune și longevitate.

Știai că...

Castelul Corvinilor a fost locul de filmare pentru mai multe filme precum: Ghost Rider 2, Dragon Heart 4 sau Nostradamus, plus filmele istorice românești.
În interiorul castelului sunt organizate mai multe evenimente culturale, cum ar fi serile de operă desfășurate între 12 și 17 iulie sau vânătorile de comori la care turiștii pot participa în fiecare weekend.


Dacă vreți să vedeți mai multe locuri, oameni sau povești interesante din țara noastră, puteți întra în rubrica Fabricat în România.

Sursa foto: castelulcorvinilor.ro, turistderomania.ro

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI