TIOR

Castelele Romaniei - Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni este următoarea oprire la Fabricat în România. Construit în anul 1911 de arhitectul Grigore Cerchez, castelul a fost proiectat și ridicat în stil neoromânesc. Dorința construcţiei a venit din ordinul prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino care a fost ministru al României la sfârșitul secolului 19 și la începutul secolului 20.

Castelul se întinde pe o suprafață de 3148 m și a fost făcut predominant din piatră și cărămidă. Acesta este format din patru corpuri, înconjurate de un parc unde se găsește o grotă, câteva cascade dar și fântâni arteziene.

Pavilionul central format din demisol, parter și etaj, este construit dintr-o fundație de beton, pereți de piatră cioplită și acoperiș din țiglă. Pe de altă parte, pavilionul de serviciu are parter și etaj cu o suprafață totală de aproximativ 403,80 m/p. În interiorul pavilionului central se găsește o colecție de heraldică, ce reprezintă blazonele familiilor care s-au înrudit prin alianță cu familia Cantacuzino, dar și portrete ale membrilor familiei din ramura munteană. În interiorul castelului se pot admira numeroasele vitralii, plafoanele cu grinzi pictate sau balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, plus șeminee cu piatră albă și ornamente din mozaic.

Clădirea a aparținut familiei Cantacuzino până la naționalizarea din 1948,  apoi a devenit un sanatoriu al Ministerului de Interne. Castelul din Bușteni este situat pe strada Zamora, în cartierul cu același nume. Deseori, aici se organziează diverse evenimente, precum conferințe, concerte, lansări de produse, prezentări de modă sau ședințe foto. Atracția modernă a castelului este restaurantul Canta Cuise cu o capacitate de 110 locuri.

Pentru cei care vor să vadă castelul, programul de vizită este între ora 9 și 21, de luni până duminică.

Pentru mai multe locuri, oameni și povești din țara noastră, intră în secțiunea noastră Fabricat în România.

Sursa foto: calatorim.ro, metropotam.ro

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI