TIOR

A murit Regina Ana a Romaniei

A murit Regina Ana a RomanieiAstăzi avem o veste tristă, Regina Ana a Romaniei a încetat din viață la Spitalul Morges din Elveția.

Familia Regală a anunțat pe site-ul oficial faptul că alături de Regina Ana au fost până în ultimele momente ale vieții sale Principesa Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Mai mult decât atât, Regele Mihai a vizitat-o în ultima săptămână la spital în fiecare zi. Regina Ana ar fi împlinit pe 18 septembrie 93 de ani.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, cel mai probabil pe 13 august, iar prezența Regelui Mihai nu este cofirmată încă. Urmează o perioadă de șapte zile de mare doliu după înmormântare și apoi doliu timp de 40 de zile, a mai spus Familia Regală.

Cuplul Regal s-a cunoscut pentru prima dată în Marea Britanie, la Londra în 1947, la ceremonia de căsătoriei a principesei Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu principele Philip, duce de Edinburgh. Se poate spune că a fost dragoste la prima vedere, Regele Mihai i-a cerut mâna principesei Ana de Bourbon-Parma la doar o săptămână după ce s-au văzut pentru prima dată.

Abdicarea forțată din 30 decembrie 1947, a făcut-o pe Regina Ana să vină pe pământ românesc abia peste 45 de ani, în 1992 cu ocazia Paștelui.

Din nefericire, nici starea Regelui Mihai nu este bună. La începutul anului a fost supus unei operații chirurgicale. În acel moment, acesta a decis să părăsească viața publică și a desemnat-o pe Principesa Margareta a României Custode al Coroanei.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI