TIOR

31 august – Ziua Limbii Romane

31 august – Ziua Limbii RomaneAstăzi sărbătorim Ziua Limbii Române. Plenul Camerei Deputaților a adoptat, la 19 februarie 2013, cu 312 pentru, două împotrivă și cinci abțineri, un proiect de lege, prin care se instituie ziua de 31 august ca ''Ziua limbii române''. Legea a fost promulgată de președintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 și publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013. Prin această lege, s-a atras atenția asupra importanţei păstrării calităţii limbii române dar şi pentru a-i sprijini pe românii din diaspora să-şi păstreze cultura şi identitatea naţională.

Conform statisticilor, peste 28 de milioane de oameni din toată lumea vorbesc limba română. Mai mult decât atât, limba română se predă în şcoli din 43 de ţări şi este vorbită oficial în 20 de state în care există comunităţi mari de români. Româna este şi una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase pe Muntele Athos.

Între 30 august şi 4 septembrie 2016, Ziua Limbii Române este marcată şi în comunităţile de români din Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova printr-o serie de evenimente culturale. Și în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Limbii Române, care a devenit limbă de stat în 2013.

“A vorbi despre limba în care gândești este ca o sărbătoare. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numește, de aceea, pentru mine, iarba iarba se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine, viața se trăiește”, spunea
Nichita Stănescu.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI