TIOR

15 milioane de lei din banii bucurestenilor pentru Catedrala Mantuirii Neamului

15 milioane de lei din banii bucurestenilor pentru Catedrala Mantuirii Neamului În ședința de astăzi a Consiliul General al Municipiului București a fost aprobată prin vot alocarea sumei de 15 milioane de lei, aproximativ 3.3 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de la Catedrala Mântuirii Neamului.

Ca la fiecare ședință când sunt mulți bani în joc, scandalul între consilierii aleși de bucureșteni nu a lipsit. Cei de la PNL și USB se pare că nu au fost de acord cu propunerea primarului general, Gabriela Firea. Din cele 51 de voturi, 31 au afost pentru și 20 împotrivă.

Cum a încercat Gabriela Firea să-i convingă pe consilieri? Iată declarația făcută înaintea votului.

„Vă rog să votați acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componență o școală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea ședintă voi prezenta un plan de investiții pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală”, a spus Gabrila Firea.

Mai mult decât atât, ca tot scenariul să fie complet, la ședință a fost invitat și un preot care să susțină finațarea acestui proiect.

„Avem nevoie de banii aceștia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generația noastră va fi una a eșecului”, a spus Nicolae Crîngaşu, citat de Mediafax.

Costul total al lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului este de peste 80 de milioane de EURO. De unde vin acești bani? Simplu: jumătate de la stat și jumătate din banii credincioșilor.

Vă întrebați ce se poate face cu peste 80 de milioane de Euro? Un spital județean de urgență cu 462 de paturi, costă undeva la 89 milioane de Euro, asta spun datele furnizate de Ministerul Sănătății. Să nu mai spunem de probleme grave cu care se confruntă inclusiv spitalele din București, unde oamenii mor din cauza unor infecții sau a viermilor.

Vă întrebați ce se mai poate face cu peste 80 de milioane de Euro? Dacă tot se dorea interzicerea activităților în aer liber din centrul Capitalei, pe motiv de îngreunarea traficului, de ce nu se pun la punct acele sisteme de semafoare inteligente? De ce nu se construiesc pasaje care să fluidizeze traficul? Mai mult decât atât, cum poți crește brand-ul unui oraș dacă vrei să interzici evenimente care aduc zeci de mii de turiști în fiecare an? Bine, mutăm concertele din Piața Constituției. Unde? În Sala Polivalentă de peste 30.000 mii de locuri. A, dar stați puțin, noi nu avem așa ceva.

Iar lista poate continua.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI