TIOR

Vrei un credit? Acum e momentul sa te imprumuti!

Vrei un credit? Acum e momentul sa te imprumuti!Acum e momentul să iei un credit în România. Dobânda medie la creditele noi în lei e cu 1% mai mică decât cea din luna mai, datorită menţinerii indicatorului Robor la 3 luni la valoarea de 2,5% şi pentru că băncile au fost impulsionate de către deciziile BNR de a scădea dobânda-cheie.

 

7,1% este dobânda medie pe an la creditele noi în lei pentru populaţie, cu 1% sub dobânda medie din luna mai a anului curent. Marja de dobândă, adică diferenţa dintre credite şi depozite, este sub 5%, pentru că împrumuturile în lei sunt foarte accesibile ca şi costuri.

 

Băncile îşi păstrează încă marjele de câştig, însă îşi permit acest lucru deoarece indicatorul Robor la 3 luni, cel mai important factor de la calcularea dobânzilor, este la 2,5%, cu 0,6% sub nivelul de la începutul anului. Marjele de dobânda de circa 5% sunt încă ridicate, însă pe măsură ce situaţia creditelor neperformante se va îmbunătăţi (există şanse foarte mari că instituţiile de creditare din România să-şi reducă rata neperformantelor), am putea asista la credite şi mai ieftine. 2 bănci mari din România, BCR și Volksbank și-au vândut deja o parte a portofoliilor de credite neperformante.

 

Doresti un Credit Prima Casa sau de Nevoi Personale? Aplica AICI!

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI