TIOR

Volksbank vrea sa vanda stocul de credite neperformante

Volksbank vrea sa vanda stocul de credite neperformanteSucursala din România a austriecilor de la Volksbank este foarte aproape să vândă stocul de credite neperformante, de aproape 500 de milioane de euro. Preşedintele instituţiei, Benoit Catel, estimează că în câteva zile tranzacţia se va realiza.

 

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Volksank România, Benoit Catel, până la sfârşitul lunii martie banca ar urmă să vândă stocul de credite neperformante, de 490 de milioane de euro. Dacă tranzacţia se va realiza, banca îşi va reduce pierderile cu 91 de milioane de euro. Pentru moment numele cumpărătorului creditelor neperformante rămâne necunoscut.

 

În 2013, Volksbank a vândut credite de peste 140 de milioane de euro, de mai bine de 2 ori mai multe faţă de 2012. Cele mai multe credite au fost acordate companiilor (împrumuturi în valoare de 102 milioane de euro).

 

Şi valoarea depozitelor la Volksbank România a crescut anul trecut, în comparaţie cu 2012, ajungând la 319 milioane de euro (creştere de peste 120 de milioane de euro), ca urmare a majorării portofoliului de clienţi. La sfârşitul lui 2013, banca avea 191.301 clienţi, cu aproape 30.000 mai mulţi faţă de 2012. Cele mai multe depozite noi constituite la Volksbank România au fost prin intermediul serviciului de Internet Banking (peste 60% dintre acestea). De altfel, numărul plăţilor realizate de către clienţii băncii prin Internet Banking s-a majorat cu 33% în ultimul an, semn că serviciul Internet Banking este într-o continuă ascensiune.

 

Volksbank are deschise 135 de sucursale în România, majoritatea acestora fiind modernizate în ultimii ani.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI