TIOR

Volksbank seteaza cursul la franc la 3,8 lei

Volksbank seteaza cursul la franc la 3,8 leiVolksbank România setează un curs valutar fix pentru 3,8 lei/franc (cel existent la 31 decembrie 2014) pentru clienţii care au credite în moneda elveţiană. Cursul este valabil doar pentru următoarele 3 rate lunare.

 

Băncile din România iau o nouă măsură pentru protejarea clienţilor cu credite în franci elveţieni. După ce OTP Bank a redus marja de dobândă cu până la 1,5%, acum Volksbank a stabilit un curs valutar fix, de 3,8 lei/franc, valabil pentru primele 3 rate lunare din acest an ale românilor cu credite în franci elveţieni.

 

Conform ultimelor informaţii de la Volksbank, banca avea în anul 2010 un portofoliu de credite în franci elveţieni de 1,3 miliarde de euro. Acum, cel mai probabil, valoarea creditelor în franci a scăzut la sub 1 miliard de euro, după ce Volksbank a cedat o parte din volumul neperformantelor.

 

În urmă cu câteva luni, instituția anunța ca are în plan conversia creditelor în franci elvețieni în euro sau lei, cu un discount de 25% din suma rămasă de plătit.

 

Alte bănci din România cu un număr important de credite în franci elveţieni sunt Raiffeisen, Piraeus şi Banca Românească.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI