TIOR

Volksbank a scapat de neperformantele de aproape 500 de milioane de euro

Volksbank a scapat de neperformantele de aproape 500 de milioane de euroVolksbank a scăpat de neperformantele de aproape 500 de milioane de euro, după ce le-a vândut unor investitori, precum Deutsche Bank, AnaCap, Financial Partners, H.I.G Capital Advisers şi APS Holding.

 

Peste 3.500 de credite garantate, care au întârzieri de cel puţin 90 de zile au fost vândute de Volksbank România. Majoritatea creditelor sunt imobiliare, restul fiind pentru finanţări corporate. În urma acestei vânzări, Volksbank România şi-a redus rata neperformantelor de la 22% la sub 8%.

 

Reprezentanţii băncii se vor concentra în continuare pe creşterea profitabilităţii business-ului, după ce au ajuns să aibă una dintre cele mai reduse rate a creditelor neperformante din sistemul bancar românesc.

 

Până la sfârşitul anului viitor, Volksbank România va fi vândută, conform declaraţiilor oficialilor băncii. "Acționarii vor să vândă banca până la finele anului viitor, trebuie să ne pregătim pentru că vrem să vindem o bancă performantă. De aceea, vrem să separăm lucrurile în două, creditele bune de cele rele".

 

Vânzarea creditelor neperformante ale Volksbank este o altă tranzacţie foarte importantă din sistemul bancar românesc din ultimii ani. Pregătită încă de la sfârşitul anului trecut, această s-a finalizat după îndelungate tratative.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI