TIOR

Viceguvernatorul Bancii Nationale: Creditele neperformante vor scadea cu 3%

Viceguvernatorul Bancii Nationale: Creditele neperformante vor scadea cu 3%Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, a anunţat că creditele neperformante vor scădea cu peste 3%, până la 17%, ca urmare a aplicării reglementărilor europene de performanţă.

 

“Din simulările pe care le-am făcut la BNR, există elemente care vor duce la o scădere a ratei creditelor neperformante, până pe la 17%. Este de aşteptat pe termen mediu ca nivelul creditelor neperformante să scadă și mai mult. În momentul în care vom marca o creştere a creditării, această va duce cu siguranţă la o scădere a creditelor neperformante”. a declarat Olteanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Potrivit lui Bogdan Olteanu, în viitorul apropiat nivelul creditelor neperformante se va reduce, datorită faptului că băncile devin din ce în ce mai prudente. În plus, pentru că dobânzile la creditele în lei se ieftinesc din ce în ce mai mult, şi riscul că populaţia să nu-şi mai poată plăti ratele scade semnficativ.

 

De la începutul crizei economice, din anul 2008, volumul creditelor neperformante a crescut constant şi în România, depăşind în prezent pragul de 20%. Cu toate acestea, ultimele luni au adus o stagnare a acestuia, şi pe fondul măsurilor BNR.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI