TIOR

Vezi ultima banca din Romania care a fost cumparata

Vezi ultima banca din Romania care a fost cumparataO companie ce acordă credite pe termen scurt a cumpărat o bancă ce are 5 unităţi deschise şi în România. Află mai multe despre ultima tranzacţie notabilă pe piaţa bancară din ţara noastră!

Compania letonă 4finance Holding a primit aviz de la autorităţile din Bulgaria pentru achiziţia TBI Bank, o instituţie de creditare bulgară, cu 5 sucursale şi în România. Tranzacţia ar putea să fie finalizată în termen foarte scurt, chiar în luna iulie 2016, iar preţul de achiziţie se ridică la aproximativ 75 milioane euro.

Despre TBI Bank

TBI Bank este un grup bancar de talie mică în România. Acesta dispune de active totale de circa 279 milioane euro, la nivelul Bulgariei şi România. Cele mai multe surse de venit ale TBI Bank provin din depozite bancare, care totalizau la sfârşitul lunii martie 2016 suma de 178 milioane euro. Profitul TBI Bank din primul trimestru al anului 2016 a fost de 4 milioane euro.

Despre 4finance Holding

4finance Holding este o companie letonă de împrumuturi rapide. Această activează şi în România, de aproximativ un an, prin intermediul platformei Zaplo.ro, care oferă credite cuprinse între 150 şi 1.500 lei, pe scurte perioade de timp, între 5 şi 30 zile.

La nivel global, 4finance Holding activează în 15 ţări ( România, Bulgaria, Suedia, Danemarca, Finlanda, Spania, Polonia, Cehia, Letonia, Lituania, Armenia, Georgia, Mexic, Argentina şi SUA) şi are în portofoliu mai bine de 10 milioane de finanţări, de peste 3 miliarde euro.

Interesant este că această companie îl are ca director pe fostul preşedinte al Bancpost, George Georgakopoulos, din luna aprilie 2016, după mai mulţi ani la şefia Eurobank (grupul ce conduce Bancpost).

O altă tranzacţie importantă pe piaţa bancară din România a avut loc anul trecut, când Banca Transilvania a cumpărat Volksbank.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI