Vanzarile de credite mari, tendinta de crestere?

17-07-2014 / Blog credite imobiliare

Vanzarile de credite mari, tendinta de crestere?Creditele de valori mari (peste 20.000 de lei) devin mai căutate de către români. Primele 5 luni ale anului 2014 au venit cu o creştere de 12.000 de aplicaţii pentru astfel de împrumuturi, faţă de primele 5 luni din anul 2013.

 

Aproape 440.000 de aplicaţii a primit Centrală Riscului de Credit la sfârşitul primelor 5 luni din acest an. După analiză dosarelor, organizaţia emite un raport în legătură cu situaţia eligibilităţii clienţilor pentru împrumuturi.

 

În anii 2007-2008, Centrală Riscului de Credit primea până la 1 milion de cereri de credite pe luna, însă în ultimii ani numărul a scăzut, pe fondul problemelor economice de la nivelul întregii Europe.

 

La începutul lui 2014, cele mai multe cereri pentru credite de peste 20.000 de lei au fost înregistrate în luna mai, când Centrală a primit 97.000 de aplicaţii.

 

Cei mai mulţi clienţi care au cerut credite de valori mari au fost companiile. Cu toate acestea, numărul lor este unul în continuare mic, firmele româneşti preferând să aleagă finanţarea proprie decât pe cea de la bănci.

 

Până ce măsură BNR de a reduce rezervele minime obligatorii pentru lei şi valută va avea un impact mai mare în piaţă, trebuie să ne aşteptăm în continuare la o reticenţă a companiilor să accepte noile oferte de creditare.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.