TIOR

Vanzarile de credite in lei accelereaza

Vanzarile de credite in lei accelereazaVânzările de credite în lei pentru firme şi populaţie au crescut cu 7% în mai 2014, comparativ cu mai 2013 şi cu 1,2% faţă de aprilie 2014. Avansul faţă de ultima lună este echivalentul a un miliard de lei, conform ultimelor statistici ale BNR.

 

Stocul de credite în lei ale băncilor a ajuns aproape de 90 de miliarde de lei, datorită creşterilor vânzărilor de împrumuturi ipotecare şi de consum, se arată în ultima statistică a BNR. De la începutul anului 2014, creditarea în moneda naţională a accelerat foarte mult. Unul dintre motive este reducerea dobânzilor pentru creditele de consum la 10%, sau chiar mai jos, în timp de dobânzile pentru creditele ipotecare au ajuns de mult la o singură cifră, iar scăderea va mai continua.

 

Creditul pentru persoane fizice, în lei, s-a majorat cu aproape 7,5% în mai 2014, faţă de aprilie, în timp ce împrumuturile pentru segmentul corporate au crescut cu 6,7%.

 

Pe de altă parte, creditele în euro au început să scadă mult, cu circa 8% în ultimele luni, în mare parte din cauza preferinţelor românilor pentru împrumuturile în lei şi apropierii costurilor dintre cele 2 monede.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI