TIOR

Vanzarile de credite in euro, declin fara oprire

Vanzarile de credite in euro, declin fara oprireVânzările de credite de retail în euro au scăzut ce peste 13 ori în ultimii ani. Dacă la jumătatea anului anilor 2010-2011, băncile vindeau credite de retail în euro în valoare de 200 milioane euro pe luna, acum vânzările sunt de 15 milioane euro pe lună.

 

Creditele imobiliare şi de consum în euro sunt cu mult mai reduse decât în anii 2010-2011. De la 200 milioane euro pe luna, acum băncile abia mai vând credite de consum şi credite imobiliare în euro de 15 milioane euro pe luna. La sfârşitul anului 2012, programul Prima Casă a trecut exclusiv în lei, iar în ultimele luni dobânzile la creditele în lei au scăzut mult şi de aceea creditele în euro nu au mai stârnit interes ridicat.

 

„O influenţă foarte puternică asupra creditării în euro a avut-o gradul de îndatorare permis la creditele în lei şi în plus se vede şi teamă clienţilor faţă de riscul valutar. La creditele imobiliare, clienţii nu mai au niciun avantaj să se îndatoreze în valută: avansul şi dobânzile sunt mai mici la lei, iar gradul de îndatorare este mai mare“, spun reprezentanţii instituţiilor de creditare din ţară.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI