TIOR

Vanzarile de credite imobiliare, mai bune ca oricand!

http://www.dezvoltatorimobiliar.ro/blog/credite-imobiliareVânzările de credite imobiliare în lei sunt mai bune ca oricând. După primele 2 luni ale anului 2016, soldul de credite imobiliare în lei era dublu faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut!

20 miliarde lei era soldul de credite imobiliare în lei pe care îl aveau băncile la finalul lunii februarie 2016, conform informaţiilor de la BNR. Volumul de vânzări de credite imobiliare în lei era la un nivel dublu în comparaţie cu februarie 2015, în special datorită programului Prima Casă, care a continuat să spargă toate barierele de performanţă în ultimele 12 luni, dar şi pentru că românii sunt speriaţi de iminență legii dării în plată.

Şi în comparaţie cu luna ianuarie 2016, soldul creditelor imobiliare în lei a avut un avans în februarie, cu 4% (adică 750 milioane lei). După cum am spus şi mai sus, teamă că legea dării în plată ar putea să fie aprobată (cu includerea programului Prima Casă) i-au determinat pe români să ia credite de locuinţe pe bandă rulantă, evitând astfel un eventual pericol că Prima Casă să dispară. Acest lucru a fost vizibil şi la primul târg imobiliar al anului, Project Expo, acolo unde vizitatorii au venit în număr foarte mare.

Rezultatul vânzărilor de credite imobiliare în lei este cu atât mai impresionant cu cât de la începutul anului 2016 mai multe bănci din România (printre care Raiffeisen, Banca Românească şi Bancpost) au mărit avansul pentru creditele imobiliare în lei şi euro, la valori chiar şi duble faţă de media pieţei. Chiar dacă Prima Casă este regina vânzărilor, clienții cumpără și credite imobiliare standard, așa că vânzarile impresionează cu adevărat.

Viitorul depinde de legea dării în plată

Majoritatea analiştilor financiar-bancari sunt de părere că viitorul creditării din România depinde de legea dării în plată. Am putea chiar merge mai departe de atât şi să spunem că întregul viitor al pieţei imobiliare şi al pieţei de construcţii stă în mâna parlamentarilor, care ar putea oferi un răspuns final chiar săptămâna viitoare, când legea va fi dezbătută din nou.

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI