TIOR

Va scadea BNR dobanda cheie la 4% pana in 2014?

Va scadea BNR dobanda cheie la 4% pana in 2014?BNR pregătește noi scăderi ale dobânzii cheie, ROBOR, pentru sfârșitul de an. La următoarea ședință de politică monetară, ce va avea loc pe 30 septembrie, Banca Națională a României ar putea deja să reducă cu 0,25% dobânda cheie, până la 4,25%.

 

Pentru sfârșitul anului 2013, se estimează ca BNR va scădea cu până la 0,5% dobânda de referință, ROBOR. Aceasta este foarte importantă, deoarece valoarea ei se ia în calcul atunci când se stabilesc ratele dobanzilor creditelor în lei. Dacă pe 30 septembrie experții financiari cred că Banca Națională va scădea până la 4,25% ROBOR-ul, până în 2014 aceștia sunt de părere că reducerea va fi de încă un sfert de procent. Unii analiști sunt chiar mai optimiști de atât, întrevăzând o dobândă cheie de 3,75% în următoarele trei luni.

 

Pe 5 august 2013, Consiliul de Administrație BNR redusese dobânda ROBOR de la 5% la 4,5%. La începutul lui iulie, Banca Națională scăzuse dobânda cheie de la 5,25% la 5%.

 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, în august, că se așteaptă ca, într-un timp relativ scurt, dobânzile creditelor în lei să fie similare cu cele ale împrumuturilor în euro. Cifrele par să-i dea dreptate: numărul creditelor acordate în moneda națională a început să crească foarte mult în ultimele luni.

 

Sursa foto: evz.ro

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI