UniCredit Tiriac Bank, rata de credite neperformante mult sub medie

20-09-2013 / Blog credite imobiliare

UniCredit Tiriac Bank, rata de credite neperformante mult sub medieUniCredit Țiriac Bank avea, după primul semestru din 2013, o rată de credite neperformante cu peste 9% mai mică față de media din sistemul bancar românesc. Astfel, banca înregistra un nivel de neperformanță de doar 11%, cu aproximativ 1% mai redus decât cel de la sfârșitul anului 2012. Creditele neperformante luate în calcul sunt cele cu restanțe mai mari de trei luni.

 

 

Statistici UniCredit Țiriac Bank – credite neperformante puține, împrumuturi mai mari

 

Nivelul de credite neperformante din sistemul bancar românesc depășea 20% la sfârșitul primului semestru din 2013, în vreme ce UniCredit Țiriac Bank reușea să-și reducă această rată până la 11%. Creditarea în volume tot mai mari și oferta variată de împrumuturi sunt doar două dintre principalele motive pentru rezultatele excelente ale instituției.

 

De asemenea, și provizioanele bancii au fost mai mari în iulie, cu mai bine de 11%. În total, acestea au depășit 11,5 miliarde de lei.

 

În aceste conditii, cu cât a crescut soldul creditelor pentru clienți? UniCredit Țiriac Bank a acordat împrumuturi cu o valoare de până la 5% mai mare.

 

Finanțările pentru companii au reprezentat în jur de 70% din totalul creditelor UniCredit Țiriac Bank. Cum este de așteptat ca în septembrie banca să primească toate creditele de retail ale clienților de la RBS Romania, se estimează ca și creditarea pentru persoanele fizice să crească.

 

UniCredit Țiriac Bank și divizia de retail RBS Romania

 

Clienții persoane fizice de la RBS Romania au fost transferați către UniCredit Țiriac Bank. Pe lângă acești clienți, UniCredit a mai preluat și 100 de angajați RBS Romania, toți făcând parte din divizia de vânzări.

 

Portofoliul clienților retail ai celor de la RBS Romania cuprinde active (credite) de peste 300 de milioane de euro și pasive (depozite) de aproximativ 230 de milioane de euro. Astfel, pe lângă cei peste 80.000 de clienți retail ai celor de la UniCredit Țiriac Bank, se vor mai adăuga alți câteva zeci de mii de la RBS.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.