TIOR

Unicredit: Depozitele si creditele vor continua sa creasca

Unicredit: Depozitele si creditele vor continua sa creascaReprezentanţii UniCredit Ţiriac Bank sunt încrezători că depozitele şi creditele din România vor continua să crească şi anul viitor, datorită măsurilor luate de către BNR.

 

UniCredit Ţiriac Bank este optimistă în ceea ce priveşte viitorul sistemului bancar: “Creditarea în lei va continuă să crească, având susţinere din partea dobânzilor în scădere, dar şi a condiţiilor mai restrictive din zona creditării în valută precum şi a reducerii resurselor de finanţare în valută.”, a spus Cătălina Molnar, economist-şef la Unicredit Ţiriac Bank.

 

Această a mai declarat că depozitele bancare vor continuă să crească chiar dacă dobânzile nominale sunt în scădere: “Este posibil că ritmul de creştere să încetinească faţă de nivelul actual (peste 5% anual în septembrie), dar ne aşteptăm să rămână în teritoriu pozitiv. Evoluţia depozitelor poate fi influenţată de gradul de educaţie financiară, profilul de risc al consumatorilor sau alternativele limitate de economisire/investiţie, depozitele bancare fiind preferate”.

 

La începutul lunii noiembrie, BNR a redus dobânda de politică monetară până la 2,75% şi rată rezervelor minime obligatorii la valută, până la 14%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi Personale? Aplică AICI.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI