UniCredit, aproape sa-si imbogateasca zestrea de credite

07-08-2014 / Blog credite imobiliare

UniCredit, aproape sa-si imbogateasca zestrea de crediteUniCredit, a şasea bancă din România după active, este aproape să-şi îmbogăţească zestrea de credite. După ce a preluat anul trecut portofoliul de credite de retail ale băncii RBS, acum instituţia îşi doreşte să cumpere şi partea de credite corporate.

 

RBS Bank România se va retrage de pe piaţa românească, după ce anul trecut încă speră că va putea să păstreze măcar activitatea de corporate. De aceea, banca vinde şi aceste credite, iar cumpărătorul ar putea fi tot UniCredit, ce deţine deja activele de retail ale băncii RBS. De asemenea, pe fir a intrat şi Raiffeisen Bank, însă datorită succesului primei tranzacţii cu UniCredit, RBS ar putea alege să încheie business-ul cu aceştia.

 

UniCredit are active de 26 de miliarde de lei, de 13 ori mai mari decât RBS. Cota de piaţă a primei bănci este de 7%, faţă de doar 0,5% faţă de cea de-a doua.

 

Dacă UniCredit va reuşi să între în posesia portofoliului de credite corporate al RBS, atunci banca se va extinde şi mai mult, ajungând printre cele mai mari şi mai importante instituţii de creditare din România. Acesta este, de fapt, unul dintre principalele obiective ale UniCredit.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.