TIOR

Ungurii renunta la creditele in valuta din 2015

http://www.dezvoltatorimobiliar.ro/blog/credite-imobiliareUngurii vor să renunţe la creditele în valută din 2015. Guvernul din ţara vecină cu România a interzis băncilor să crească ratele de dobândă, însă fără să le oblige să le dea înapoi clienţilor comisioanele şi dobânzile majorate. Din luna decembrie 2014, creditele ipotecare în valută ale ungurilor vor fi convertite în forinţi.

 

 

Guvernul din Ungaria a decis să renunţe la creditele în valută din 2015. „Această este o zi istorică şi ar putea fi începutul unei noi ere. Ar putea urmă era băncilor corecte“, a declarat premierul Viktor Orban. În urmă acestei măsuri, costurile cu creditele în valută vor scădea cu până la 40%.

 

Deocamdată cursul de schimb la care vor fi convertite creditele în valută este neştiut, însă pierderile vor fi împărţite între bănci şi Guvern.

 

Banca Ungariei a calculat că din returnarea către clienţi a dobânzilor şi comisioanelor incorecte le va scoate instituţiilor de creditare din buzunare maximum 3 miliarde de euro.

 

Ce credite vor fi convertite? Acestea vor fi cele ipotecare, echivalente cu 15 miliarde de dolari, în mare parte împrumuturi în franci elveţieni. Noile reguli de creditare prevăd ca băncile să păstreze rata de schimb la nivelul celei de la încheierea contractului şi interzice clar să se majoreze dobânzile.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI