TIOR

Ungurii pastreaza dobanda la nivelul de 2,1%

Ungurii pastreaza dobanda la nivelul de 2,1%Ungurii păstrează dobânda de politică monetară la nivelul de 2,1%, confirmând aşteptările analiştilor. În urmă cu o lună, Banca Ungariei reducea dobânda cu 20 de puncte de bază, iar oficialii instituţiei declarau că în următorii 2 ani vor evita să mai facă schimbări asupra acesteia.

 

„Consiliul Monetar consideră, pe baza informaţiilor disponibile, că actualul nivel al ratei de dobânda de politică monetară este în ton cu perspectiva pe termen mediu privind stabilitatea preţurilor şi cu nevoia de a stimula economia”, se spune într-un comunicat al Băncii Ungariei, după ce instituţia a păstrat neschimbată dobânda de politică monetară la sfârşitul lunii august.

 

În iulie, Banca Ungariei redusese dobânda cu 20 de puncte de bază, atingându-se astfel limita pentru următorii 2 ani, potrivit oficialilor instituţiei.

 

Conducerea băncii centrale din Ungaria a fost schimbată de curând de către premierul Viktor Orban, iar măsurile de stimulare a economiei prin scăderile de dobândă s-au făcut simţite foarte rapid.

 

Dobânda de politică monetară din România se află la nivelul de 3,25%, după alte reduceri din acest an, făcute de către Banca Naţională. Și rezervele minime obligatorii pentru lei și valută se află la cele mai mici niveluri din ultimii ani.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI