Ungaria, a doua cea mai mica dobanda din Europa de Est!

28-04-2016 / Blog credite imobiliare

Ungaria, a doua cea mai mica dobanda din Europa de Est!Ungaria are a doua cea mai mică dobândă de politică monetară din Europa de Est. Banca Centrală a Ungariei a scăzut dobânda cu 0,15%, până la minimul istoric de 1,05%.

După Cehia, Ungaria este ţarcu cea mai mică dobândă de politică monetară, din Europa de Est, după reducerea de 0,15%, aplicată la sfârşitul lunii aprilie 2016. Astfel, ungurii beneficiază de o dobândă-cheie de 1,05%. În comparaţie, dintre ţările vecine, Polonia are o dobândă de 1,5%, iar România de 1,75%, păstrată în ultimele 7 luni.

Reducerile de dobândă vor continuă până când condiţiile monetare vor deveni consistente cu o atingere sustenabilă a ţintei de inflaţie” este menţiunea dintr-un comunicat de presă emis de către Banca Centrală a Ungariei.

Ce se întâmplă în România?

După cum am scris şi mai sus, în România dobânda de politică monetară a fost păstrată la acelaşi nivel timp de 7 luni, la pragul de 1,75%. Mulţi dintre analiştii economici preconizează că dobânda ar putea creşte până la finalul anului 2016, dar şi de-a lungul anului 2017. Puţini sunt cei care cred că mai există loc pentru scăderi.

De asemenea, şi indicatorii Robor sunt la valori reduse, chiar la minimul istoric. Spre exemplu, Robor-ul la 3 luni, indicatorul care este folosit cel mai des la stabilirea ratelor lunare ale debitorilor, este de o bună bucată de vreme în jurul valorii de 0,70%, aşa că dobânzile la creditele în lei sunt foare scăzute. Tocmai din acest motiv a fost observat un apetit foarte mare al românilor pentru creditele în moneda naţională, care reprezintă soluţii mai bune decât cele în euro, din punctul de vedere al costurilor.

Atat creditele de nevoi personale, cât și cele ipotecare și imobiliare au avut vânzări remarcabile încă de anul trecut.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.