TIOR

Ucraina urca dobanda la cel mai inalt nivel din istorie

Ucraina urca dobanda la cel mai inalt nivel din istorieBanca Ucrainei a majorat dobânda de politică monetară la cel mai înalt nivel din istorie, la 12,5%. Aceasta este a doua creştere a dobânzii de politică monetară din acest an.

 

Începând cu ziua de joi, 17 iulie 2014, dobânda de politică monetară din Ucraina a fost majorată la 12,5%, după ce în luna aprilie dobânda urcase tot cu 3%, de la 6,5% la 9,5%.

 

Care sunt motivele pentru decizia Băncii Naţionale a Ucrainei?

 

 

Guvernul Ucrainei încearcă să reducă nivelul inflaţiei, cauzat de criză politică din ultimii ani. De la începutul anului, inflaţia a urcat cu 11,5%, de la 0,5% la 12%.

 

În România şi în Ungaria, dobânzile de politică monetară sunt la nivele foarte reduse. Spre exemplu, în ţara noastră dobânda de politică monetară se află la cel mai mic nivel din istorie, de 3,5%. De asemenea, şi rezervele minime obligatorii pentru lei şi euro au fost micşorate, pentru a elibera mai multe resurse pentru bănci, care vor putea accelera creditarea. Rezultatele încep să se vadă, activitatea de creditare îmbunătăţindu-se vizibil în ultimele luni, iar perspectivele devenind din ce în ce mai bune în ţara noastră.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI