TIOR

Trei noi banci vor participa la Programul “Prima Casa” pentru IMM-uri

Trei noi banci vor participa la Programul “Prima Casa” pentru IMM-uriTrei noi bănci au solicitat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii oferte de participare la Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, program similar cu Prima Casă pentru persoane fizice.

 

CEC Bank, ING Bank şi BRD şi-au manifestat dorinţa de a credita IMM-urile în cadrul celui mai nou program lansat de către Stat, alături de Fondul Naţional de Garantare. Aceste bănci se alătură astfel Băncii Transilvania, care deja anunţase că intenţionează să participe la program.

 

Plafon de garantare de 2 miliarde de lei

 

Băncile vor primi de la Fondul Naţional de Garantare un plafon în valoare de 2 miliarde de lei. Acesta se alocă la cererea finanţatorilor interesaţi. Băncile vor trebui să comunice Fondului şi costurile totale ale dobânzilor, care se calculează pe baza marjei anuale peste nivelul ROBOR, plus taxele conexe activităţii de finanţare.

 

Termenul limita până când finanţatorii pot solicită participarea la programul similar cu Prima Casă este 30 ianuarie 2014.

 

Alocarea plafonului de garantare, în valoare de două miliarde de lei, se face la cererea finanţatorilor interesaţi, pe baza valorii estimate a garanţiilor care urmează să fie acordate în cadrul programului, finanţatorii transmiţând FNGCIMM şi Ministerului Finanţelor Publice şi nivelul costurilor totale (marja anuală peste nivelul ROBOR şi taxe aferente conexe activităţii de finanţare) ce vor fi aplicate finanţărilor în cadrul programului.

 

Fiecare IMM poate primi maximum 5 milioane de lei

 

Fiecare IMM interesată de un credit poate primi un împrumut de maximum 5 milioane de lei, garantat într-un procent de cel mult 50% din valoarea finanţării. Perioada de rambursare este de maximum 24 de luni, această putând totuşi să fie prelungită cu încă 12 luni.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI