Toti indicii Robor sunt sub 3% - ne asteapta noi reduceri ale creditelor

13-01-2014 / Blog credite imobiliare

Toti indicii Robor sunt sub 3% - ne asteapta noi reduceri ale creditelorToţi indicii Robor au scăzut sub valoarea de 3%, după ce şi cel la 12 luni s-a redus. Astfel, persoanele care au contractat credite în lei vor beneficia de rate ale dobânzilor mai mici.

 

Indicii Robor (cei după care se calculează majoritatea ratelor dobânzilor la împrumuturile în lei) sunt cuprinşi între 1,5% (în cazul Robor la o lună) şi 2,91% (pentru Robor-ul la 12 luni).

 

Datorită unei noi scăderi a dobânzii-cheie (până la 3,75% ) şi pentru că indicii Robor se află mult sub această valoare, pe viitor ne putem aştepta la o stabilizare a acestora.

 

În schimb, acest lucru nu va împiedica sub nicio formă reducerea ratelor dobânzilor pentru creditele în lei. Astfel, diferenţa dintre împrumuturile în moneda naţională şi cele în euro se va diminua.

 

Actualii şi viitorii beneficiari ai unui împrumut Prima Casă vor putea observa cel mai bine scăderea costurilor pe care le au de achitat pentru acest tip de credit.

 

În prezent, rata dobânzii medie anuale la creditele Prima Casă în lei este de 4,53%, cu doar 0,3% mai ridicată decât rata dobânzii medii anuale pentru împrumuturile în moneda Uniunii Europene, din perioada în care Programul era şi în euro.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.