TIOR

Topul bancilor care au acordat cele mai multe finantari IMM-urilor

Topul bancilor care au acordat cele mai multe finantari IMM-urilorCEC Bank, Banca Transilvania, Banca Carpatica şi BCR sunt băncile care au acordat cele mai multe finanţări prin programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri. Plafonul pentru acesta este de 2 miliarde de lei.

 

Dintre cele 20 de bănci care s-au înscris la programul de creditare pentru IMM-uri, cele care au acordat cele mai multe finanţări au fost CEC Bank, Banca Transilvania, Banca Carpatica şi BCR.

 

Programul de creditare a IMM-urilor, prin garanţii de la Stat, a început în luna aprilie. Cele dintâi garanţii au fost acordate de către Veneto Banca, însă instituţiile de creditare cele mai active au fost CEC Bank, Banca Transilvania, Banca Carpatica şi BCR.

 

Deşi majoritatea băncilor mari din România participa la acest program, există şi excepţii. Raiffeisen Bank a hotărât să rămână deoparte, considerând că programul de creditare a IMM-urilor trebuie evitat.

 

IMM-urile care doresc să se înscrie la acest program pot lua credite de până la 5 milioane de euro. Dobânda este formată din ROBOR-ul la 3 luni, la care se adaugă o marjă de maximum 3,5% pe an. Modul de calcul este similar cu cel de la programul Prima Casă.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI