TIOR

Tiriac isi vinde partea din UniCredit. Cati bani va primi?

Tiriac isi vinde partea din UniCredit. Cati bani va primi?Ion Ţiriac, cunoscutul om de afaceri român, îşi vinde partea din banca UniCredit grupului italian cu acelaşi nume. Ţiriac deţine peste 45% din acţiunile băncile, pentru care va primi nu mai puţin de 700 de milioane de euro.

 

UniCredit Bank, instituţie de creditare care s-a format în urma fuziunii dintre UniCredit România, HVB Bank România şi Banca Ţiriac, în urmă cu 7 ani, îi va plăti omului de afaceri român, Ion Ţiriac, 700 de milioane de euro, pentru participaţia acestuia la bancă.

 

Anul trecut, UniCredit Ţiriac Bank ocupă locul al patrulea în topul sistemului bancar românesc, având o cotă de piaţă de 7%, mai redusă decât cea a BCR, BRD şi Banca Transilvania.

 

Ion Ţiriac are o avere de peste 800 de milioane de euro, pe care şi-ar putea-o dublă după ce va primi banii de la UniCredit. Grupul de firme al omului de afaceri este implicat în imobiliare, servicii financiare, leasing, transport aerian sau în comercializarea de autoturisme. Pe partea de imobiliare, Ţiriac are ansamblul rezidenţial Residenz, Clubul Rezidenţial Stejarii, 3 centre de afaceri, spaţii comerciale, showroom-uri şi peste 1.000 de hectare de teren în ţară.

 

Ion Ţiriac controlează şi 44% din compania de asigurări Allianz Ţiriac, un sfert din serviciile de handling ale Aeroportului Henri Coandă şi 15% din Metro România.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI