TIOR

Teama i-a facut pe romani sa evite sa cumpere aceste credite

Teama i-a facut pe romani sa evite sa cumpere aceste crediteDin cauza că s-au scumpit faţă de lei cu peste 50% în ultimul an, creditele în franci elveţieni sunt evitate de către români. În primul semestru al anului 2015, creditele în moneda Ţării Cantoanelor au scăzut că volum cu 19%.

 

Riscul valutar foarte mare, dobânzile ridicate şi experienţă ultimelor luni i-au convins pe români să renunţe să mai cumpere credite în franci elveţieni. Nimic surprinzător, pentru că băncile din ţară care au vândut astfel de credite se înghesuie să ofere soluţii de conversie în lei sau în euro.

 

De asemenea, în multe situaţii, creditele în franci elveţieni au fost rambursate, scoase în afară bilanţului şi chiar externalizate. De la începutul anului 2015, când banca Elveţiei a spus stop plafonului fix de 1,2 franci/euro, situaţia a devenit din rea în mai mare pentru creditorii cu astfel de împrumuturi. Totuşi, în ultima perioadă, francul a început din nou să scadă, însă românii tot doresc conversia creditelor. De la 4,6 lei/franc, valoarea este în prezent în jurul sumei de 4 lei/franc.

 

Ratele împrumuturilor în franci elveţieni ajunseseră la o valoare aproape dublă, iar şi băncile au început să ia măsuri pentru ajutarea clienţilor. Acum, creditele în moneda elveţiană sunt printre cele mai dăunătoare pentru instituţiile de creditare şi cu siguranţă că va mai trebui să treacă o perioada până ce majoritatea sau chiar toate creditele vor fi convertite în alte monezi sau vor ajunge la sfârşitul perioadei de rambursare.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI