TIOR

Studiu – cum vor romanii sa arate legea darii in plata

Studiu – cum vor romanii sa arate legea darii in plataEra şi timpul să avem un studiu despre legea dării în plată şi cine altcineva dacă nu băncile să-l solicite?! Vezi mai jos cum vor românii să arate legea dării în plată, cu ce sunt de acord şi cu ce nu sunt de acord!

Sondajul "Opinia românilor despre Legea dării în plată", realizat pentru Asociaţia Română a Băncilor, ne arată că peste 75% dintre cei intervievaţi ar dori că legea dării în plată să se aplice doar pentru cei care într-adevăr nu-şi mai pot plăti ratele şi au în proprietate o singură locuinţă cumpărată prin credit. Astfel, conform opiniei românilor de rând, ar trebui excluse persoanele care şi-au achiziţionat mai multe locuinţe sau terenuri, adică exact cum suna textul legii când a fost pus prima dată pe masă, în urmă cu peste 12 luni!

Alte concluzii interesante ale sondajului "Opinia românilor despre Legea dării în plată":

- aproximativ 90% dintre români consideră benefică iniţiativa legii dării în plată, tocmai pentru că această oferă o alternativă pentru persoanele cu dificultăţi reale, care din diverse motive, sunt în imposibilitate de a-şi mai achita datoriile

- 94% dintre participanţi la studiu cred că este de bun augur să existe posibilitatea unei negocieri între clienţi şi bănci în vederea păstrării locuinţei ipotecate; doar 6% dintre participanţi sunt de părere că legea dării în plată ar trebui să prevadă cedarea locuinţei şi renunţarea la aceasta

Sondajul a fost realizat pentru Asociaţia Română a Băncilor în perioada 28 martie -1 aprilie 2016, iar marja de eroare este +/- 3%. Acesta a avut loc la nivel naţional, pe un eşantion de 1.016 de respondenţi. Persoanele intervievate au fost selecţionate din 433 localităţi urbane şi rurale distribuite aleatoriu pe întreaga suprafaţă a ţării, pentru o cât mai mare diversitate.

Legea dării în plată ar puteafi votată pe 6 aprilie.

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI