TIOR

Strainii economisesc mai putin in depozite bancare in Romania

Strainii economisesc mai putin in depozite bancare in RomaniaStrăinii economisesc mai puţin în depozite bancare în România, notează zf.ro. La sfârşitul lunii ianuarie din anul 2015, aceştia aveau în băncile din ţară depozite pe termen mediu şi lung în valoare de 5,7 miliarde de euro, mai puţin cu 800 de milioane de euro faţă de ianuarie 2014.

 

Depozitele bancare ale nerezidenţilor au scăzut în ultimul an cu circa 800 de milioane de euro. Raportat la ultimele 24 de luni, economiile în depozite bancare pe termen mediu şi lung ale străinilor s-au diminuat cu 2,2 miliarde de euro, după ce la începutul anului 2014 acestea se stabilizaseră la 6,5 miliarde de euro.

 

Totuşi, datorită procesului de curăţare a creditelor neperformante, este foarte posibil ca în viitor străinii să-şi recapete încrederea în sistemul bancar românesc.

 

Băncile stăine, care deţin circa 90% din instituţiile de creditare din România au linii de finanţare pentru acestea în valoare de aproximativ 12 miliarde euro, mai scrie zf.ro.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI