Strainii economisesc mai multi bani in depozite bancare din Romania

16-07-2014 / Blog credite imobiliare

Strainii economisesc mai multi bani in depozite bancare din RomaniaDupă creşterea consistentă a investiţiilor străine în România, după primele 5 luni ale anului 2014, s-a mărit şi valoarea depozitelor bancare ale acestora în instituţiile de creditare de pe teritoriul ţării noastre.

 

6,54 miliarde de euro este suma la care au ajuns depozitele bancare ale străinilor la sfârşitul primelor 5 luni ale anului. În comparaţie cu nivelul minim, atins în decembrie 2013, creşterea este de 90 de milioane de euro, un lucru încurajator pentru redresarea sectorului depozitelor bancare.

 

După ce anii 2012 şi 2013 au marcat scăderi de 2 miliarde de euro ale depozitelor bancare ale străinilor în România, acum numărul banilor economisiţi de către aceştia a început din nou să crească, însă cu puțin peste nivelul minim de anul trecut.

 

Analiştii economici au declarat că încă de la începutul anului 2014 depozitele populaţiei au urcat mult, însă creditarea rămâne cea mai mult influenţată de către măsurile BNR, în special de cea a reducerii rezervelor minime obligatorii în lei şi valută.

 

Băncile din afara României au retras în ultimii 2 ani şi jumătate din ţară o sumă de 5 miliarde de euro, bani care provin din liniile de finanţare pentru sucursalele locale.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.