TIOR

Stocul de credite in lei a crescut in martie cu 2 miliarde

Stocul de credite in lei a crescut in martie cu 2 miliardeStocul de credite în lei a crescut în luna martie cu 2 miliarde, cel mai mult de la începutul crizei, din anul 2008. Împrumuturile în moneda naţională au depăşit astfel 88 de miliarde de lei.

 

Creditele în lei devin preferatele clienţilor băncilor din România. Stocul acestora s-a majorat cu 2 miliarde în luna martie, cel mai mult de la începutul crizei financiare. Creşterea a fost cu aproape 5% mai mare faţă de aceeaşi lună de anul trecut! De asemenea, şi comparativ cu februarie 2014, creditarea s-a îmbunătăţit, cu 2,3%.

 

Pe de altă parte, creditele în valută pentru persoanele fizice se află pe un trend descendent. În ultimul an, scăderea a fost considerabilă, de 8%. În mare parte, motivul pentru această situaţie este reducerea dobânzilor la creditele în lei, atât pentru populaţie, cât şi pentru companii.

 

Pe segmentul companiilor, la sfârşitul lunii martie acestea aveau credite în lei de 52,7 miliarde, un volum mai mare cu 5,2% comparativ cu martie 2013. Creditele în valută s-a redus cu 10% în ultimele 12 luni, astfel că împrumuturile în moneda naţională pentru firme s-au apropiat foarte mult, până la 10 miliarde de lei.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI