Stire pe surse – Banca Transilvania a cumparat Volksbank

04-12-2014 / Blog credite imobiliare

Stire pe surse – Banca Transilvania a cumparat VolksbankŞtire pe surse: Banca Transilvania a cumpărat subsidiara locală a Volksbank, iar în scurt timp va fi anunţată semnarea contractului.

 

După 14 ani de existenţa pe piaţa din România, Volksbank va dispărea, după ce Banca Transilvania a preluat subsidiara locală a grupului austriac. Volksbank România are deschise în ţara noastră 130 de sucursale, 23 dintre ele în Bucureşti.

 

 

Încă din anul 2012 Volksbank a vândut majoritatea subsidiarelor din afara Austriei, către ruşii de la Sberbank. Dintre toate acestea, a mai rămas doar cea din ţara noastră, pentru care obiectivul de vânzare a fost sfârşitul anului 2015. Totuşi, instituţia şi-a curăţat mult mai rapid portofoliul de credite neperformante, iar rezultatul s-a văzut.

 

Volksbank este deţinută în proporţie de 51% de către austrieci, însă are şi acţionari minoritari: BPCE (Franţa), DZ Bank şi WGZ Bank (Germania).

 

Ca număr de active, Volksbank avea la mijlocul anului 2014 de peste 2,5 ori mai puţine faţă de Banca Transilvania.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.