TIOR

Stim potentialul cumparator al Marfin Bank!

Stim potentialul cumparator al Marfin Bank!Scriam în urmă cu o lună că Marfin Bank este aproape să fie vândută. Acum ştim potenţialul cumpărător: Bank of Beirut, care este în proces de primire a aprobării din partea BNR.

În ultimii ani au fost la modă preluarile băncilor mai mici de catre instituţii de creditare mai mari (vezi Banca Transilvania – Volksbank sau OTP Bank - Millennium Bank). Acest trend pare sa continue. Bank of Beirut, o instituţie cu active de 14 miliarde de euro şi capital propriu de 1,8 miliarde de euro, este aproape să cumpere Marfin Bank. Bank of Beirut a câştigat licitaţia din Cipru pentru achiziţia Marfin Bank România şi acum mai are nevoie doar de aprobarea BNR.

Marfin Bank România este la vânzare de mai mult de un an, din cauza unui proces de restructurare a investiţiilor bancare ale grupurilor cipriote din afara ţării.

Marfin Bank România se afla în urmă cu un an printre primele 30 de bănci din România. Această avea active de 2,4 miliarde de lei (540 milioane de euro) şi o cotă de piaţă de 0,6%.

De operaţiunile Marfin Bank România au fost interesaţi mai mulţi investitori, printre care Banca Transilvania, fondul de investiţii american J.C. Flowers sau miliardarul american Wilbur Ross, unul dintre actionarii Eurobank, notează mediafax.ro.

La sfârşitul lunii ianuarie din acest an, suma vehiculată pentru care Marfin Bank România ar urma să fie vândută era de 25 milioane euro. Banca de investiţii elena Investment Bank of Greece (IBG) este consultantul financiar al administratorului special al Cyprus Popular Bank Public Co Ltd, care se ocupă de Marfin Bank. De asemenea, firma de avocatură M&P Bernitsas din Atena asigura asistenţă juridică pe partea de vânzare.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI