Statistica BRD: cate locuinte s-au cumparat cu credit in ultimii ani

25-06-2014 / Blog credite imobiliare

Statistica BRD: cate locuinte s-au cumparat cu credit in ultimii aniCea mai nouă statistică a BRD arată că în ultimii 7 ani creditele imobiliare luate de către români au fost pentru cumpărarea de apartamente (procent de 70%), restul fiind destinaţi achiziţiilor de case şi pentru alte proprietăţi imobiliare.

 

Românii folosesc creditele imobiliare de la bănci pentru a-şi cumpăra apartamente. Peste 70% dintre împrumuturile acordate de BRD în ultimii 7 ani au avut că motiv de achiziţie locuinţele din blocuri. Circa 15% dintre credite au fost utilizate pentru cumpărarea de case noi.

 

BRD a vândut cele mai multe credite imobiliare din 2007 până în prezent în zona de vest a ţării, în Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş (41% dintre împrumuturi). Bucureştenii au beneficiat de 19% dintre credite, în timp ce locuitorii Munteniei (fără Bucureşti) au primit 24% dintre împrumuturi. Moldovenii au accesat 16% din numărul de credite vândute. În medie, creditele acordate de BRD au fost în valoare de 51.000 de euro.

 

40% dintre finanţările românilor la BRD sunt pe o perioada de 30 de ani, în general aceştia alegând variante de credite cu rambursare ce depăşeşte 20 de ani. Din punctul de vedere al vârstei, o treime dintre clienţi au între 25 şi 30 de ani.

 

Pe portalul www.dezvoltatorimobiliar.ro găsești oferte de locuințe din blocuri noi Băneasa, blocuri noi Colentina, blocuri noi Drumul Taberei, dar și din multe alte cartiere bucureștene.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.