TIOR

Solutia care te scapa de povara ratelor la credite

Solutia care te scapa de povara ratelor la crediteNu-ţi mai poţi plăti ratele la creditul de locuinţe? Senatul ţi-ar putea oferi soluţia care te scapă de problemă: transferarea dreptului de proprietate asupra locuinţei ipotecate către creditor.

 

Parlamentul României a emis o propunere legislativă prin care persoanele care nu-şi pot plăti ratele la creditele de locuinţe să poată transferă locuinţa ipotecată către creditor (banca ce le-a pus la dispoziţie împrumutul).

 

Cum se poate face transferul de proprietate?

 

Propunerea legislativă a Senatului prevede ca debitorul poate transmite creditorului, printr-un executor judecătoresc, un avocat sau un notar public, o notificare prin care faptul că a decis să-i transmită dreptul de proprietate asupra locuinţei ipotecate, pentru a scapa de povara ratelor. Debitorul trebuie totuşi plătească taxele notariale, taxele executorului judecătoresc sau ale avocatului.

 

Ce urmează?

 

Întrucât propunerea legislativă a fost adoptată de Senat cu 105 voturi pentru şi 2 abţineri, urmează ca aceasta să între în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

 

Vom reveni cu mai multe informații în legătură cu acest subiect.

 

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI