TIOR

Si creditele de consum incep sa fie ofertante pentru romani

Si creditele de consum incep sa fie ofertante pentru romaniCreditele de consum au început din nou să aibă priză la public. Au trebuit să treacă 2 ani pentru ca acestea să stârnească iar interesul românilor. Luna martie a fost prima după 24 de luni în care creditele de consum au înregistrat creşteri.

 

La sfârşitul lunii martie 2014, băncile din România aveau credite de consum de 23,1 miliarde de lei, mai multe cu 100 de milioane faţă de februarie. Începând cu jumătatea anului 2012, creditele de consum oferite de băncile româneşti scăzuseră constant, însă acest lucru pare să se schimbe acum.

 

Creditele în lei pentru populaţie şi companii au crescut cu 2% în martie

 

Luna martie a anului 2014 a marcat şi o apreciere de 2%, comparativ cu februarie, ajungând la 81 de miliarde de lei. De asemenea, creditele private în moneda naţională au depăşit pragul de 40% din totalul împrumuturilor bancare, pentru prima dată din 2010.

 

Măsurile luate de BNR pentru reducerea dobânzilor la lei (scăderea dobânzii de politică monetară şi implicit a indicatorilor ROBOR) şi trecerea programului Prima Casă excusiv în lei au fost cele mai importante motive pentru care împrumuturile în moneda naţională au început să devină tot mai atractive pentru români.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI