Si Banca Centrala Europeana scade dobanda cheie, la euro

08-11-2013 / Blog credite imobiliare

Si Banca Centrala Europeana scade dobanda cheie, la euroBanca Centrală Europeană “urmează” exemplul BNR de a scădea dobanda de politică monetară. Aceasta a redus dobânda cheie la euro, până la 0,25%, procent ce reprezintă un nou minim istoric. Vor urma ieftiniri ale creditelor în moneda Uniunii Europene?

 

Răspunsul la intrebarea de mai sus, este, din nefericire, unul negativ. De ce? Indicatorul Euribor la 3 luni, cel după care se calculează majoritatea ratelor pentru contractele de credit în euro ale populației, se situează la 0,2%, astfel încât dobânda de politică monetară de 0,25% nu va influența aproape deloc împrumuturile în euro ale românilor.

 

Cum ar putea totuși să scadă dobânzile la creditele în euro, sub pragul de 6%, la cât se află acum? Conform zf.ro, o ieftinire a acestor finanțări va fi posibilă doar dacă marjele de dobânzi ale băncilor se vor reduce peste indicatorii pieței monetare, lucru pe care guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu l-a recomandat.

 

La ora actuală, mai bine de un milion de români au credite în euro. Împrumuturile au o valoare totală de peste 15 miliarde de euro.

 

Doar în 2013 moneda euro s-a apreciat cu peste 5% față de celelalte monede importante, precum dolarul.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.