TIOR

Semne pozitive: creditele neperformante se reduc

Semne pozitive: creditele neperformante se reducVeste bună pe partea creditării: rata creditelor neperformante a scăzut în primele 4 luni ale anului. La sfârşitul lunii aprilie 2014, această era la valoarea de 22,24%, redusă de la 22,26%, în martie. Faţă de luna februarie, scăderea este şi mai semnificativă, de peste 0,25%!

 

După ce în luna februarie rată creditelor neperformante a atins maximul istoric, de 22,5%, la creditele neperformante, 2 luni mai târziu acestea s-au redus până la 22,24%.

 

Semnalul revenirii producţiei de credite noi în lemne este aşadar dat de către stabilizarea ratei creditelor neperformante. În a cincea luna a anului, mai, creditele private în lei au crescut până la o medie de 7% pe an, cel mai mult din anul 2009 până în prezent.

 

De asemenea, ne putem aştepta la o curăţare a bilanţurilor băncilor, prin reducerea neperformantelor. Analiştii spun că, pentru început, aproximativ 6 miliarde de lei vor fi curăţaţi, iar până în trimestrul al treilea rata acestor credite ar putea ajungă până la doar 13%.

 

De altfel, încă din a doua jumătate a anului 2013, măsurile BNR au ajutat la temperarea uşoară, dar sigură a ratei creditelor neperformante ale băncilor din România.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI