TIOR

Se va modifica legea darii in plata? (VIDEO)

Se va modifica legea darii in plata?Legea dării în plată continuă să ”cutremure” piața imobiliară, inclusiv instituțiile financiare care încearcă să adopte strategii noi pentru eventualele efecte negative ale acestei legi.Ce au făcut băncile pănă acum? Au crescut și au scăzut avansurile minime sau au început să ofere discounturi pentru creditele convertite în lei din franci elvețieni.

Invitată într-o emisiune televizată, Adriana Gheorghe, Marketing Manager – DezvoltatorImobiliar.ro, spune că soluția pentru cei care vor să-și cumpere o locuință este așteptarea. ”Așteptând să economisească sau așteptând modificările din urma legii dării în plată. Modificări pe care le-am observat și în ultima perioadă: băncile au crescut avansul minim și la scurt timp l-au scăzut, pentru că au existat aproximativ două luni în care nu au fost accesate credite. A fost un mare semn de întrebare și o problemă pe care trebuiau s-o rezolve în timp util. Au scăzut avansul dar nu e suficient, așteptăm modificări”, a declarat Adriana Gheorghe, Marketing Manager - DezvoltatorImobiliar.ro

Mai mult decât atât, Mircea Coșea, profesor universitar, spunea în cadrul aceleiași emisiuni că există posibilitatea unei prelungiri a acestei legi. ”Eu cred că trebuia să existe o măsură de protecție destinată și celor care din motive care nu țin de voință, au intrat într-un impas. Legea dării în plată este o lege oricum am analiza-o, care nu ne arată efectele pe termen lung. Bănuiesc că se vor întâmpla anumite lucruri pe piața imobiliară. [...] Se preconizează o prelungire a acestei legi prin darea unității spre închiriere, pe 5 ani a apartamentelor la un preț stabilit de cineva, de o autoritate”, a declarat Mircea Coșea.

Iată câteva secvențe din emisiune.

După multe dezbateri aprinse între instituțiile bancare și inițiatorii legii dării în plată, aceasta a intrat în vigoare la începutul lunii mai. Ce presupune această lege? Pe scurt, toți cei care au un credit ipotecar și nu mai pot plăti ratele, pot începe demersul pentru darea în plată a imobilului către bancă.

Într-un interviu acordat portalului nostru, Daniela Mohanu, avocat, îi sfătuiește pe cei care ajung la negocieri cu banca, să meargă însoțiți de un avocat.

”În situația în care banca agreează să negocieze cu debitorul, cu consumatorul, acesta din urmă să fie foarte atent și sfatul nostru este să fie totuși însoțit de un avocat, pentru a evita inserarea altor clauze abuzive în contract cu ocazia acestor negocieri”, spune Daniela Mohanu.

Care sunt pașii de urmat pentru darea în plată a imobilului către bancă, aflați dacă urmăriți interviul realizat de DezvoltatorImobiliar.ro cu Daniela Mohanu, avocat.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI