TIOR

Se schimba Codul fiscal din cauza legii darii in plata!

Se schimba Codul fiscal din cauza legii darii in plata!Ministerul Finanţelor ar putea schimba Codul fiscal din cauza legii dării în plată. Cazurile sociale vor fi cele care vor beneficia de scutirea de la plata impozitelor din procesul cedării locuinţelor către bănci.

Informaţie de ultima oră, care-i vizează pe cei care doresc să-şi cedeze locuinţele către bănci, cu ajutorul legii dării în plată. Printr-o ordonanţă de urgenţă, cazurile sociale (persoanele care sunt în imposibilitatea de a-şi plăti ratele) vor fi scutite de la plata oricărui impozit la procesul transferului de proprietate către bănci. Potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor, ordonanţa va fi dezbătută în luna iunie 2016, iar Codul fiscal va fi modificat tot atunci

Loc de discuţii pentru celelalte categorii de persoane care vor solicită aplicarea legii dării în plată

Conform minstrului Finanţelor, Anca Dragu, celelalte categorii de persoane care vor solicita aplicarea legii dării în plată (cu referire directă la speculanţii imobiliari) vor trebui să plătească impozite pentru cedarea drepturilor de proprietate ale locuinţelor. Această menţiune va fi inserată şi în Codul fiscal.

În continuare, trebuie să remarcăm faptul că o lege precum darea în plată, care a fost gândită cu scopul de a veni în ajutorul celor care se află în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile (aşa numitele cazuri sociale) poate aduce beneficii şi altor persoane, din cauza lipsei unei metodologii complete de aplicare.

Efectul legii dării în plată până acum

La finalul lunii mai 2016, 15 era numărul băncilor din România care măriseră avansurile la creditele ipotecare. Printre acestea sunt şi primele 10 instituţii de creditare din ţara noastră ( BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Bancpost, Garanti, Banca Românească), dar şi nume precum OTP Bank, Piraeus Bank, Intesa SanPaolo şi Banca Carpatica.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI