TIOR

Se reduce cererea pe segmentul creditarii catre companii?

Se reduce cererea pe segmentul creditarii catre companii?Băncile din România estimează că am putea asista la o reducere a cererii pentru creditele destinate companiile în trimestrul al II-lea al acestui an. Totuşi, după aceea, împrumuturile pentru IMM-uri ar putea beneficia din nou de solicitări mai consistente.

 

Potrivit unui studiu realizat de către BNR, băncile din ţara noastră se aşteaptă la o scădere a interesului companiilor pentru creditare, cel puţin în al doilea trimestru al anului 2014. Totuşi, pentru prima dată în ultimele 24 de luni am asistat la o reducere a riscului creditelor agricole, industriale şi pentru comerţ. În continuare, riscante sunt creditele imobiliare. Cu toate acestea, împrumuturile pentru achiziţia de locuinţe merg din ce în ce mai bine, mai ales datorită condiţiilor excelente de creditare.

 

Pentru finanţarea corporaţiilor, riscurile s-au redus considerabil, spre deosebire de riscurile pentru finanţarea IMM-urilor. Pentru restul anului 2014, băncile din România sunt de părere că lucrurile se vor îmbunătăţi pe toate segmentele. Standardele de creditare au devenit mai viabile, iar relaxarea de după trimestrul al doilea va veni cu siguranţă.

 

IMM-urile din România beneficiază de un program de finanţare al capitalului de lucru, în condiţii foarte avantajoase. Peste 20 de bănci din România participa la acest program.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI