TIOR

Se intampla si in alte tari: Ungaria are dobanda la minimul istoric

Se intampla si in alte tari: Ungaria are dobanda la minimul istoricVecinii noştri din Ungaria au primit o veste bună: dobânda de politică monetară a atins din nou un minim istoric, după ce în luna iunie a fost redusă la 2,3%, cu 10 puncte de bază sub valoarea anterioară. În Ungaria sunt astfel condiţii optime pentru creşterea creditării.

 

După o scădere de mai bine de 4,5 procente în ultimele 23 de luni, dobânda de politică monetară din Ungaria a ajuns până la un nou minim record, de 2,3%, de la circa 7%. Noua reducere se alătură tăierilor de dobânda ale Băncii Centrale Europene şi mai multor măsuri de stimulare a creditării din Marea Britanie.

 

Deşi forintul, care este moneda Ungariei, se depreciază continuu, în comparaţie cu euro, economia vecinilor noştri pare să-şi revină, după o creştere de peste trei procente şi jumătate de la începutul anului 2014.

 

Lucrurile bune continuă pentru Ungaria. Aceiaşi analişti economici care estimaseră că dobânda de politică monetară se va reduce sunt de părere că până la sfârşitul acestui an ar mai putea apărea surprize, mai ales că în următoarele 2 luni ale verii vor mai fi întruniri ale Băncii Centrale și se va mai dezbate acest subiect.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI