TIOR

Se confirma scenariile analistilor: BNR a redus dobanda la 2,5%

Se confirma scenariile analistilor: BNR a redus dobanda la 2,5%BNR a luat hotărârea aşteptată de analiştii bancari: a redus dobânda cheie de la 2,75% la 2,5%. De asemenea, Banca Naţională a mai luat o măsură care va influenţă băncile din România.

 

BNR a scăzut dobânda de politică cheie cu 0,25%, până la 2,5%, la Şedinţa Consiliului de Administraţie din dată de 7 ianuarie 2015. Analiştii bancari se aşteptau la această decizie, după ce prognoza de inflaţie pentru ţara noastră este foarte scăzută, iar multe dintre statele din UE au dobânzi de politică monetară mai mici decât dobânda din România. Până la sfârşitul anului, estimările din piaţă bancară spun că Banca Naţională ar putea chiar să reducă dobânda cheie până la 2%.

 

Banca Naţională a mai luat o decizie la primul Consiliu de admininistratie din 2015: îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 2,25 puncte procentuale, mai mic cu 0,25% decât până acum. Ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută au fost păstrate neschimbate, la 10%, respectiv 14%. Astfel, dobânzile la care se împrumută băncile de la BNR şi plasează bani la această instituţie pe termen de o zi va scădea.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI