Se confirma scenariile analistilor: BNR a redus dobanda la 2,5%

08-01-2015 / Blog credite imobiliare

Se confirma scenariile analistilor: BNR a redus dobanda la 2,5%BNR a luat hotărârea aşteptată de analiştii bancari: a redus dobânda cheie de la 2,75% la 2,5%. De asemenea, Banca Naţională a mai luat o măsură care va influenţă băncile din România.

 

BNR a scăzut dobânda de politică cheie cu 0,25%, până la 2,5%, la Şedinţa Consiliului de Administraţie din dată de 7 ianuarie 2015. Analiştii bancari se aşteptau la această decizie, după ce prognoza de inflaţie pentru ţara noastră este foarte scăzută, iar multe dintre statele din UE au dobânzi de politică monetară mai mici decât dobânda din România. Până la sfârşitul anului, estimările din piaţă bancară spun că Banca Naţională ar putea chiar să reducă dobânda cheie până la 2%.

 

Banca Naţională a mai luat o decizie la primul Consiliu de admininistratie din 2015: îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 2,25 puncte procentuale, mai mic cu 0,25% decât până acum. Ratele rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută au fost păstrate neschimbate, la 10%, respectiv 14%. Astfel, dobânzile la care se împrumută băncile de la BNR şi plasează bani la această instituţie pe termen de o zi va scădea.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.