TIOR

S-a terminat criza? Tot mai putini romani au restante la credite

S-a terminat criza? Tot mai putini romani au restante la crediteNumărul românilor care au restanțe la credite s-a micşorat până la 660.000, la sfârşitul luni iunie din anul curent. Acesta este cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani. De asemenea, şi companiile au mai puţine restante la credite: doar 866.000 de firme au întârziat la plata ratelor bancare.

 

În total, populaţia avea restanțe de 11,4 miliarde de euro, la sfârşitul luni iunie a anului 2014, după o scădere de 3% sau 400 de milioane de lei faţă de mai. Astfel, asistăm la cea mai mică valoare a restanţelor la credite, din ultimii 5 ani. În mare parte, rezultatele mult mai bune ale creditelor restante se datorează vânzărilor creditelor neperformante.

 

Creditele care înregistrează întârzieri la plată de cel puţin 90 de zile au ajuns să reprezinte circa 75% din totalul restanţelor populaţiei, adică 8,5 miliarde de lei.

 

43% dintre creditele restante sunt în euro (echivalentul a 4,9 miliarde de lei), iar credite în valută per ansamblu reprezintă restanțe de 64%. Creditele în lei au o rată de neplata de 36%. Împrumuturile ipotecare se apropie mult de cele de nevoi personale, din punctul de vedere al restanţelor.

 

Creditele de retail se află şi ele pe un drum bun, dacă luăm în calcul că numărul de restanţieri este de 866.000, cel mai mic nivel din ultimii 5 ani.

 

Doresti un Credit Prima Casa sau de Nevoi Personale? Aplica AICI!

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI