TIOR

S-a scris istorie – Fed a majorat dobanda pentru prima oara in 9 ani

S-a scris istorie – Fed a majorat dobanda pentru prima oara in 9 aniDecizia istorică de creştere a dobânzii de politică monetară în Statele Unite a fost, în sfârşit, luată! De 9 ani banca centrală a S.U.A nu mai crescuse dobânda, iar în ultimii 7 ani aceasta fusese păstrată la nivelul zero!

 

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a majorat miercuri, 16 decembrie 2015, dobânda de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, pentru prima oară după 2006. Acesta este un semn că economia americană a depăşit cea mai mare parte a urmărilor crizei financiare globale începute în urmă cu 8 ani, notează MarketWatch, citat de zf.ro. “Măsura pune capăt unei perioade extraordinare de şapte ani în care dobânda de politică monetară a fost aproape zero pentru a susţine redresarea economiei din cea mai gravă criză financiară şi recesiune de la Marea Depresiune”, au declarat reprezentanţii Fed.

 

Reprezentanţii Fed care au participat la şedinţa de politică monetară de la mijlocul lunii decembrie au hotărât ca dobânda să fie crescută de la intervalul de 0% - 0,25% la 0,25% - 0,5%. De asemenea, a fost majorată şi dobânda cu discount aplicată împrumuturilor acordate băncilor comerciale prin intermediul facilităţii cu discount de la 0,75% la 1%.

 

Pe termen lung, obiectivul băncii centrale americane este creşterea dobânzii până la 3,5%, însă Fed va modifică indicatorul doar după ce va monitoriza cu mare atenţie evoluţia inflaţiei. Până atunci, la sfârşitul anului viitor dobânda ar trebui să ajungă până la 1,375%.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI