TIOR

Romanii tin banii la banci – record al depozitelor bancare!

Romanii tin banii la banci – record al depozitelor bancare!Românii ţin în continuare banii la bănci, cu toate că dobânzile oferite de acestea sunt foarte mici. La sfârşitul lunii aprilie 2016, soldul depozitelor bancare în lei ale populaţiei era de circa 94,7 miliarde lei, un plus de 8% în comparaţie cu aprilie 2015. De asemenea, acest nivel atins reprezintă maximul istoric!

7 miliarde de lei este creşterea volumului economiilor în lei ale românilor la bănci, între aprilie 2015 şi aprilie 2016. Deşi dobânzile la depozite sunt la minimul ultimilor ani (spre exemplu, în ultimele 12 luni dobânzile s-au înjumătăţit, la nivelul tuturor categoriilor de depozite), populaţia preferă în continuare să economisească într-un ritm susţinut. Dovadă este atingerea maximului istoric.

Dar depozitele în valută?

Depozitele bancare în valută ale populaţiei au crescut şi ele, de la 53 miliarde lei la 55,7 miliarde lei, în intervalul menţionat (aprilie 2015 – aprilie 2016). În acelaşi timp, volumul depozitelor companiilor a avansat cu 16%, până la 85,2 miliarde lei.

Creditarea continuă să fie excelentă în România

Dacă performanţa depozitelor bancare din România este total neaşteptată, nu acest lucru putem spune despre segmentul creditării. 216,4 miliarde totalizau în aprilie 2016 împrumuturile firmelor şi ale populaţiei, cu 3% peste nivelul din aprilie 2015.

Cea mai importantă creştere de pe segmentul creditelor au avut-o împrumuturile în lei, care au avansat cu 21% în ultimul an, până la 115,7 miliarde. În acelaşi timp, împrumuturile în valută au scăzut că volum cu 12%, până la aproximativ 100,7 miliarde. Asta înseamnă că acum cele mai numeroase credite acordate de bănci sunt cele în moneda naţională!

Dobânzile accesibile şi condiţiile de creditare foarte bune i-au determinat pe români să meargă la bănci pentru a-şi lua împrumuturi.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI