TIOR

Romanii strang bani in depozite bancare, cu toate ca dobanzile sunt in scadere

Romanii strang bani in depozite bancare, cu toate ca dobanzile sunt in scadereRomânii continuă să economisească, mai ales în depozite bancare garantate în lei, cu toate că dobânzile sunt în scădere. Cele mai noi rezultate reportate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare arată că volumul depozitele noi a crescut cu 5%.

 

Depozitele noi garantate ale românilor au totalizat 500 de milioane de lei în trimestrul al treilea al anului 2014, astfel încât stocul total al depozitelor bancare se apropie de 124 de miliarde de lei. La acest rezultat a contribuit foarte mult faptul că economiile străinilor au avansat cu peste 4%, mult peste plusul de doar 0,3% al rezidenţilor români.

 

Cele mai multe depozite bancare ale populaţiei sunt în lei (peste 60%), adică în jur de 73 de miliarde de lei. La fondul de Garantare a Depozitelor Bancare sunt înscrise circa 30 de bănci din România, care au peste 13,6 milioane de clienţi.

 

Suma totală la care ajung economiile populaţiei este de 132 de miliarde de lei, cu trei procente şi jumătate mai mare decât cea de la sfârşitul lunii septembrie 2013.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI