TIOR

Romanii s-au inghesuit sa ia credite imobiliare la sfarsitul lui 2014

Romanii s-au inghesuit sa ia credite imobiliare la sfarsitul lui 2014Românii au luat 6.000 de credite imobiliare în lei în octombrie şi noiembrie 2014, potrivit BNR. Băncile din ţara noastră aveau la sfârşitul lunii noiembrie un stoc de credite pentru locuinţe de 8,8 miliarde de lei, de 3 ori mai mare comparativ cu finalul anului 2013.

 

Reducerile dobânzii-cheie le-au permis românilor să ia credite în număr foarte mare de-a lungul anului 2014, cu perioada de vârf în lunile octombrie şi noiembrie, când populaţia a cumpărat numai puţin de 6.000 de împrumuturi pentru locuinţe. La mijlocul anului trecut, media lunară de credite imobiliare vândute de bănci era de 2.000, deci cu 50% mai mică!

 

Creditele imobiliare în lei au fost cele mai performante în ultimii 2 ani din sistemul bancar românesc, după ce volumul lor s-a mărit de 5 ori, şi datorită modificării programului Prima Casă (trecere de la euro exclusiv la lei). Impresionante au fost în special vânzările de credite imobiliare noi, în condiţiile în care acestea se acordă pe termen lung, la dobânzi în jur de 6%.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI